Achtergrond
Ravintolapäivä
Restaurant Dag (Ravintolapäivä) is een wereldwijd voedselfestival waarbij iedereen wordt opgeroepen om voor één dag zijn eigen restaurant te openen.
Dit kan overal: thuis, op kantoor, op de hoek van de straat, in de tuin of in het park.
Het idee is ontstaan in Finland waar strenge regels gelden voor restaurants. Deze regels gelden echter niet voor pop-up restaurants die slechts één dag open zijn. Restaurant Day vindt vier keer per jaar plaats in februari, mei, augustus en november (www.restaurantday.org).
Evelyne en Hink
Wij vullen het concept van restaurantdag in door thuis aan één grote tafel een diner te serveren voor onze gasten die elkaar niet allemaal kennen. Zelf eten wij ook mee. Een goed gesprek, plezier en (h)eerlijk eten en drinken zijn de ingrediënten voor een geslaagde avond. Wij doen dit zonder winstoogmerk.
De Stille
De naam De Stille is afgeleid van café's in de Veenkoloniën waar in de tijd van vervening en verplichte winkelnering zonder vergunning drank onder de prijs werd verkocht.
En dan nog iets,
We zijn beroemd in heel Oost-Groningen (Mooie boekenkast? Rob Huisman).
